19:00

Orrefors IF

Referat: Långemåla IF - Orrefors IF

Andra hemmamatchen¨

Då var vi åter igen på plats på Långemåla IP för att spela fotboll. Det var Orrefors som stod för motståndet. Vi brukar ha svårt att vinna över dom hemma, så det kändes riktigt bra när det blev 1-0 till LIF efter en smörpassning från Axel J som Alex P satte fint förbi målvakten med ett halvdistansskott.
Efter det så blir det som vanligt att vi slappnar av lite, och känner oss lite säkrare i spelet. Det straffade sig även denna gången när bortalaget gled igenom försvaret på en långboll. Sen kvittar det om det är offside så länge inte domaren uppmärksammar det.
1-1 stod sig halvleken ut, trots att Långemåla hade dom farligaste chanserna och såg piggast ut.

Till andra halvlek försökte vi att spela mer på kanterna, vilket till en början inte gav så mycket utdelning. Det var istället Orrefors som utnyttjade en kontring och kunde ta ledningen i matchen.
Vi väcktes väl lite av den fadäsen, och kunde nästan lika snabbt som spelet satte igång igen köra på framåt och med en genomskärare mot hörnflaggan av Adam M, som gick till Jocke S som dribblade av backen och gick inåt i straffområdet och slog in bollen mellan benen på målvakten.
Åter igen lika i matchen.
Vi fortsätter att kämpa på och spela offensivt, vilket resulterade i en hörna. Hörnan slogs in av Jocke S mot mål, och gick i så bra bana att den genom ett missförstånd letade sig in i mål via målvakten och en Orreforsförsvarare som inte hade koll på vart dom hade varandra.

LIF fortsätter att spela offensivt och försöker satsa på flera mål. Det straffade sig eftersom Orrefors var väldigt effektiva på kontringar, dom kunde sätta 3-3 på en frispark som letade sig igenom muren in i mål, och sen kontra in ytterligare ett mål som lika väl kunde avvinkats som offside.

Vid ställningen 3-4 får sen gästerna en spelare utvisad efter 2 gula kort. Men glädjen blev kortvarig, och även Långemåla fick en utvisning efter 2 gula kort.
De sista 5 minuterna spelar vi väldigt mycket framåt, och blottar oss också bakåt. Det blev ännu ett kontringsmål och det kändes lite som om vi gav bort denna matchen med våra misstag.